SERVEIS

Voluntariat per la llengua

voluntariatEl programa "Voluntariat per la llengua" pretén fomentar l'ús de la llengua catalana en les relacions personals. Facilita que les persones que tenen coneixements de llengua catalana es llancin a parlar-la en totes les situacions, i que les persones que parlen habitualment català no canviïn de llengua innecessàriament.

"Voluntariat per la llengua" posa en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol parlar-lo, perquè es trobin i parlin on vulguin, quan vulguin i del que vulguin, una hora a la setmana, durant un mínim de 10 setmanes.

El programa "Voluntaris per la llengua" fomenta la convivència i la cohesió socials, que vol contribuir a fer del català la llengua comuna de la societat en un context de diversitat cultural.

www.vxl.cat

La Direcció General de Política Lingüística, mitjançant l’Oficina de Garanties Lingüístiques, facilita a la ciutadania la resolució de qualsevol qüestió relacionada amb els usos lingüístics a Catalunya, especialment de la llengua catalana, la llengua occitana, aranès a l'Aran, i la llengua de signes catalana. 

www.llengua.cat


Ajuntamentdeteia