Apreta intro per cercar
93 555 12 34

El nou Consell d’Infants comença a caminar

Imprimir correu electrònic

Consell2022aEl passat dissabte, 19 de novembre, va tenir lloc a la sala de plens de l’Ajuntament l’acte de constitució del Consell d’Infants de Teià per al curs 2022-2023.

La presa de possessió va aplegar sis dels dotze nous consellers i conselleres, i va comptar amb la presència de les responsables de les tres regidories directament implicades –Èrica Busto, de Cicles de Vida; Montse Riera, d’Educació, i Jordi López, de Participació Ciutadana–, així com de les regidores de Cultura, Olga Parra, i de Promoció Econòmica i Equitat, Nico Widmer, i el representant de Cs, David Basi. Tots ells van donar la benvinguda als nous membres del Consell, van agrair-los el seu compromís i van desitjar-los sort i encerts.

Bons propòsits

La cerimònia va estar precedida per una breu xerrada introductòria sobre les funcions i la dinàmica del Consell, a càrrec d’Èrica i Busto. A continuació, els nens i nenes van ser cridats un a un per recollir un petit obsequi –una bossa, una llibreta, un bolígraf i un llapis de memòria– i rebre l’aplaudiment dels presents.

Cadascun va llegir una frase que havien escrit ells mateixos per exposar els motius que els inspiren a involucrar-se en aquest òrgan de participació i representació dels interessos dels infants del poble. “El meu objectiu –va dir una de les conselleres– és que ens divertim i ens tractem bé entre nosalters, i també deixar un poble i un món millor”.

Consell grupDinàmica de grup

Després del nomenament, els nous consellers i conselleres es van fotografiar amb els seus acompanyants i els representants de la corporació municipal, i ràpidament van posar mans a l’obra.

Acompanyats de les dinamitzadores de l'Agrupament Escolta Mintaka i de l'Esplai Guaita'l coordinades per cooperativa Més Educació, van dur a terme una jornada de treball amb dinàmiques de coneixença a la plaça del Mil·lenari. Properament es tornaran a trobar per desplegar els projectes presentats el curs passat.

Trajectòria i representació

El Consell d’Infants de Teià va nèixer l’any 2019 com un com un fòrum sectorial per “incorporar les vivències de la població infantil i afavorir la seva intervenció en els debats, propostes i queixes respecte de qualsevol actuació municipal”. Està constituït per una vintena de membres. La majoria han estat designats per l’alumnat de 4t, 5è i 6è de primària de l’Escola El Cim, però també hi ha nens i nenes que s’hi han presentat voluntaris. Aquest és el cas de les dotze persones que s’hi han incorporat aquest mes d’octubre i que supleixen algunes de les vacants deixades pels representants de 6è que han començat l’ESO.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat