Apreta intro per cercar
93 555 12 34

S'inicia el procés per escollir el Teianenc de l'any

Imprimir correu electrònic

Teianenc2022Avui dijous, 1 de setembre, la Regidoria de Participació Ciutadana ha donat el tret de sortida per designar el Teianenc o Teianenca de l’any. Es tracta d’un guardó honorífic que s’escull per votació popular de tots els veïns i veïnes majors de 16 anys que hi vulguin participar. La distinció pretén reconèixer la trajectòria al llarg de l’any precedent d’una persona vinculada a la població que hagi destacat per la seva contribució professional, cívica, artística, esportiva o científica a la millora del bé comú.

Calendari

D’acord amb el reglament de la convocatòria, el procés d’elecció consta de tres fases:

- Fins al 25 de setembre. Presentació de candidatures. Qualsevol persona o entitat pot nominar una persona que consideri que n’és mereixedora mitjançant aquest enllaç o bé presencialment emplenant la butlleta que trobareu a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania de l’Ajuntament, La Unió o la Biblioteca can Llaurador.

- Del 26 de setembre al 16 d’octubre. Votacions per designar, si s’escau, les tres persones finalistes. La votació es podrà fer en línia o presencialment, als mateixos punts que en la fase de propostes. Només es podrà emetre un vot per persona.

- Del 17 d’octubre al 6 de novembre. Votació final per escollir la persona guanyadora.

Sisena edició

El premi al Teianenc o Teianenca va ser instaurat el 2017 amb l’objectiu d’esperonar i exalçar els valors del compromís cívic i la participació ciutadana.

Com sempre, l’anunci de la persona guanyadora tindrà lloc l’11 de novembre, festivitat de Sant Martí. L’acte de lliurament coincidirà amb la cerimònia institucional del Tei de Plata.

Fins ara, les persones distingides com a Teianenc de l’any han estat Josep Villagrassa (2017) per la campanya de suport als refugiats de la guerra de Síria, l’activista internacional a favor dels drets dels infants i les dones Laia Dosta (2018), el mossèn Xavi Pich (2019), Jaume Mònico per la iniciativa solidària Passes de Gegant (2020) i el personal de l'Institut Català de la Salut que treballa al consultori local pels serveis prestats a la població durant la pandèmia de la Covid (2021).

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat