Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Prorroguen les limitacions d’accés a la Serralada Litoral

Imprimir correu electrònic

Tancament01Ahir dilluns, el Departament d’Interior va prorrogar fins a la mitjanit de divendres vinent, 22 de juliol, les mesures restrictives adoptades en la seva resolució del passat dia 14.

Aleshores, la Generalitat va prohibir l’accés a nou parcs naturals i va restringir l’accés motoritzat al medi natural a causa del “risc extrem” d’incendi forestal que existia en 275 municipis, a causa de la sequera i de l’onada de calor.

Amb posterioritat a la resolució, s’han produït a Catalunya diversos incendis –el més important, al Bages, que ha cremat prop de 2.000 hectàrees– i segueix activat el nivell 3 del Pla Alfa.

Per tot plegat, l’Ajuntament de Teià i la resta de municipis de les comarques del Maresme i del Vallès Oriental que formen part del Consorci del Parc de la Serralada Litoral han decidit fer el mateix que el Departament d’Interior i al llarg d’aquest matí ampliaran a través dels corresponents bans d’Alcaldia la prohibició d’accedir per qualsevol mitjà a aquest espai d’interès natural fins divendres a les 00.00h.

Font del GrillComportaments de risc

L’alcalde de Teià i president del Consorci del Parc, Andreu Bosch, ha fet una crida a la responsabilitat de tota la població per evitar comportaments de risc.

Diumenge passat, un voluntari de l’ADF va alertar que s’estava fent una festa il·legal al Turó d’en Baldiri, dins del terme municipal de Premià de Dalt.

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Premià de Dalt van desmantellar la rave amb el suport de la patrulla de Teià, dels Agents Rurals i de membres de l’ADF local. Els agents van identificar 25 persones, que hi havien accedit amb una desena vehicles.

Els participants havien fet una foguera i tenien un generador de benzina, per la qual cosa van ser denunciats per accedir a l’espai protegit a través d’un camí forestal tancat. Quatre dels assistents també van ser denunciats per tinença de substàncies estupefaents.

Ara, l’Ajuntament de Premià de Dalt està estudiant la possibilitat de personar-se com a acusació particular per incompliment del ban que prohibia el pas, una possibilitat que també analitzarà el Consorci del Parc de la Serralada Litoral en el seu proper consell plenari.

També aquest cap de setmana, la Policia Local de Teià ha identificat un grup de persones que contravenia les restriccions del ban de l'Alcaldia a la font del Grill, a la qual correspon la fotografia que il·lustra la notícia.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat