Teià i el Masnou milloraran les comunicacions en autobús


Trobada Mobilitat Masnou TeiaEl passat divendres, 21 de juny, els responsables municipals de Teià i el Masnou van mantenir en aquesta segona localitat una reunió per donar una resposta conjunta a algunes de les necessitats de transport públic reclamades pels seus veïns i veïnes.

A la trobada van assistir l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, l’alcaldessa de Teià, Gemma Rosell, i els regidors de Mobilitat Ricard Plana i Montse Riera. De la reunió en van sortir quatre acords que suposaran un nou impuls a l’aposta dels dos municipis a favor d’una mobilitat més sostenible i segura.

Nou recorregut de la C15

Fruit dels canvis que es produiran en la senyalització de l’antiga carretera N-II com a conseqüència de la seva pacificació, la línia d’autobús C15 que uneix Teià amb l’estació de Rodalies d’Ocata adaptarà el seu recorregut de baixada per passar per l’avinguda del president John Fitzgerald Kennedy. D’aquesta manera, aquest servei permetrà acostar els usuaris de Teià al Centre d’Atenció Primària (CAP) d’Ocata, a més de donar cobertura als barris masnovins de Santa Madrona i la Colomina.

La parada més propera a l’estació seguirà sent l’actual, situada a la cruïlla dels carrers de Sant Felip i dels Capitans Comellas. El trajecte de pujada tampoc no es modificarà i continuarà passant per l’avinguda de la Verge de Núria.

En un principi, aquest canvi en l’itinerari d’anada no suposarà cap increment en el temps invertit i permetrà mantenir l’actual freqüència de pas per totes les parades. Es preveu que aquesta modificació es faci efectiva entre final d’estiu i la tardor vinent.

Nova línia al CAP i l’estació del Masnou

A proposta de l’Ajuntament de Teià, que ha fet diversos estudis al respecte, els dos municipis també han donat llum verda a la creació d’una línia d’autobús entre Teià i el Masnou que passaria prop de l’Institut Maremar i donaria servei al Masnou Alt, el CAP del Masnou, l’Institut Mediterrània i l’estació de tren del Masnou. Aquesta nova línia seria finançada conjuntament pels dos ajuntaments i es podria posar en marxa l’any 2025.

Valoració altament positiva

Des de l’Ajuntament de Teià es fa una valoració “altament positiva” d’aquests acords, ja que permetran connectar la població amb els CAP de referència d’Ocata i el Masnou i les respectives estacions de ferrocarril. Un cop estiguin en marxa les dues línies es preveu intercalar els horaris de pas perquè per la plaça de l’1 d’Octubre hi surti un autobús cada 20 minuts cap a una o altra destinació.

Bus sanitari a Can Ruti

A proposta del Masnou, els dos ajuntaments elevaran una petició a la Generalitat de Catalunya perquè ampliï el recorregut de la línia d’autobús 849. És el conegut com a ‘bus sanitari’, que opera des del 2021 per connectar Teià, Alella, el Masnou i Montgat amb l’hospital Germans Trias i altres equipaments sociosanitaris de Badalona.

El Masnou i Teià sol·licitaran que el recorregut arribi fins a la parada de la línia 2 del metro a la plaça Pompeu Fabra de Badalona, la qual cosa permetria als seus usuaris enllaçar directament amb el centre de Barcelona.

Bus directe a Barcelona

Per últim, ambdós ajuntaments també insistiran a la Generalitat perquè ampliï les freqüències de l’autobús C8 (808) entre Teià i Barcelona.


Ajuntamentdeteia