Apreta intro per cercar
93 555 12 34
Setmana cultural 2024
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Mostra literària 2024
Setmana cultural 2024
Setmana cultural 2024
Pressupostos participatius 2024
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Nou POUM 2024
Mostra literària 2024
Mostra literària 2024
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow

Per Festa Major, torna la capa de Sant Martí

Imprimir correu electrònic

TrosDeFestaEstigueu al cas quan obriu la bústia! Aquests dies, la Regidoria de Cultura està repartint el programa de la Festa Major de Teià, que tindrà lloc del 4 al 13 de novembre.

Per segon any consecutiu, la Comissió de Festes impulsa la Capa de Festa Major, una iniciativa per fomentar el sentiment de pertinença, teixir complicitats i afavorir la participació en les activitats programades. Els seus portadors seran objecte d’algunes sorpreses, totes positives.

La capa es pot adquirir a La Unió per 5 euros i es pot guarnir amb el brodat de l’edició de 2022, dissenyat per Marta Comas. La idea del pedaç, inspirada en el retall que el centurió Martí va fer-ne amb l'espasa de la seva peça d'abric per ajudar un pobre fredolic, dona sentit al lema del programa d'enguany: Un tros de festa! I si seguiu a l’Instagram el compte @lacapadeteia podreu participar en diferents jocs i sortejos i aconseguir-la de franc. La seva confecció ha estat realitzada per un grup persones voluntàries, que n’han fet 300.

TrosDeCapa

Capgrossos i gegants

La Festa Major començarà el dia 4 a les 19h amb la inauguració, a La Unió, de l’exposició antològica 20 anys fent-la ballar sobre el vintè aniversari del gegantó Martí. L’endemà a les 17h s’hi farà un taller familiar de capgrossos amb capses de cartró, que donarà pas a les 19.30h a una cercavila amb els capgrossos acabats de fer. Diumenge dia 6 se celebrarà la 35a Trobada de Gegants, que aplegarà disset colles de tot Catalunya, que baixaran per la Riera des de la plaça de les Teixidores fins a can Padellàs.

I el dia 11 a les 20h, en Pere Noguera i l’Elionor sortiran de Gresca gegantera pels carrers del centre urbà acompanyats de la Banda Municipal.

Pregó, repic i ‘relleno’

El dia 9 a les 19.30h, el parc de can Godó serà escenari del pregó de Festa Major, que anirà acompanyat d’un espectacle de circ a càrrec de l’Escola Rogelio Rivel, la Companyia del Foc i dansaires de Teià.

Tant l’endemà a les 14h com el dia 11 a les 9h, les campanes Martina, Cisa, Jacoba, Josepa, Assumpta i Jordina faran sonar els seus batalls per anunciar l’inici de la Festa i anunciar la tradicional missa en honor del sant patró. Després de l’ofici, el carrer de Joan Torrents s’omplirà de jocs tradicionals (xarranca, xanques, baldufes...) per compartir en família i a la plaça de Sant Martí es ballaran sardanes i se celebrarà el tradicional concurs i tastet de relleno, que seran dinamitzats per l’actor Jordi Soriano i el cuiner Carlos Morales, respectivament.

CercaTapesCercatapes

El dia de Sant Martí, els restaurants del poble oferiran de 20 a 23h un seguit de tastets especialment cuinats per a l’ocasió, maridats amb vi de la DO Alella. Els tiquets es podran comprar de forma anticipada a l’Espai can Llaurador del 7 a l’11 de novembre de 9.30 a 15 h o bé la mateixa nit a l’entrada del Mercat Municipal.

Foc i farina

El dia 12 a les 9h, els germans Jordi i Josep Maria Balada conduiran la 27a Passejada de l’Arxiu Històric, que aquest cop parlarà dels antics ritus funeraris de Teià. A les 10h donarà inici l’autogimcana del Casal Itaca a la descoberta dels codis QR amagats. A les 18.30h, el correfoc infantil precedirà al ball de bèsties de celebració del cinquè aniversari del Batraci, que omplirà el poble d’espurnes.

L’endemà a les 11h començarà la baixada de vehicles sense motor pel passeig de la Riera, seguida de la guerra de bombardes a l’avinguda de Roca Suárez Llanos.

Arrossada i festa popular

 Entre les novetats d’enguany, el dia 13 a les 14h se servirà una paella d’arròs de verdures i bolets a l’envelat de can Bruguera. El tiquet valdrà 5 euros i es podrà adquirir a través del web de l’Ajuntament.

Per fer baixar el dinar, podreu jugar, córrer, saltar i ballar a la festa popular que començarà a les 17h al parc de can Godó i que es clourà amb l’actuació d’Els Grimpallunes.

FMbusBalls i concerts

L’envelat serà escenari de les actuacions del grup folk El Pony Pisador, el dia 10 a les 22h; l’orquestra La Loca Histeria (LLH), el dia 11 a les 23h, i el conjunt valencià La Fúmiga, l’endemà a la mateixa hora.

En acabat, la Colla de Dimonis recupera al parc de can Godó, després de dos anys de Covid, una nova edició del Petem la nit amb djs del poble.

L’oferta musical de Festa Major es completa el dia 13 a les 18h amb el concert del cor de gòspel de l’Escola Cadença i d’altres corals convidades que tindrà lloc al Teatre de la Palma.

Teatre i propostes familiars

La Flor de la Palma serà escenari de dues representacions teatrals: la comèdia Les bones intencions, de Marc Artigau, amb Míriam Iscla i Joan Negrié, i el musical clown Tot esperant en Will, els dies 9 i 13 a les 21 i a les 17.30h, respectivament. Les entrades valen 3 euros i es poden comprar al web de l’Ajuntament.

El dia 10, la Biblioteca can Llaurador oferirà l’espectacle familiar Crec, de Tina Vallès, a les 18h, i La Unió acollirà el concurs de preguntes i respostes Què d’aquí sobre Teià i els seus il·lustres, a les 19.30h.

Gent gran i fi de festa

El dia 12, el Casal de la Gent Gran de ca la Cecília organitza un campionat de petanca amb esmorzar, a les 9h, i un ball amb Cafè Trio, a les 18h. L’endemà, també a les 9h, s’hi celebrarà el campionat de dòmino.

La Festa Major s’acomiadarà fins l’any vinent amb un espectacle de làser, música i fotografies a la Rampa de l’església, el dia 13 a les 20h.

Finalment, el Club Excursionista Teià hi posarà el punt i final el dia 20 amb la celebració de la 18a pedalada popular per a bicis de muntanya Teialada 2022 i de la Miniteialada per a menors de 9 anys, amb sortida de l’era de can Llaurador a les 9.30 i a les 12h, respectivament.

Podeu descarregar-vos el programa sencer de la Festa Major, així com comprar les entrades en línia a les activitats de pagament clicant aquí.

Agenda

web panera.jpg
Dimarts, 02 abril - 29 abril
Biblioteca de can Llaurador
MATERIALS DE CONSTRUCCIÓ.jpg
Divendres, 19 abril
18:00
Biblioteca de can Llaurador
esp_ring02.jpg
Divendres, 19 abril
20:00
en jan i l aventrua dels colors.jpg
Dissabte, 20 abril
12:00
cartellA3-setmana cultural-5abr24_page-0001.jpg
Diumenge, 21 abril
11:30
03.-2x4-21mar24.jpg
Diumenge, 21 abril
12:30
CMC La Unió
revetlla24.jpg_1218456173.jpg
Dilluns, 22 abril - 22 abril
17:00 - 20:00
Biblioteca de can Llaurador
scrabble gegant.png
Dilluns, 22 abril
17:00
Biblioteca de can Llaurador

Exposicions

Expo Renate.jpg
04 abril - 04 Mai
CARTELL GERARD ROSES.JPG
08 Març - 28 abril

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

Certificat Digital IdCat

Et tramitem l'alta i renovació del certificat digital IdCat

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat