Imprimir aquesta pàgina

Teià prohibeix els coets i limita la tipologia de petards

21 Juny 2022 ~

santjoan2018Aquest migdia s’ha publicat un nou ban de l’Alcaldia que amplia les restriccions sobre l’encesa de fogueres i el llançament de petards que es van dictar el passat 13 de juny.

La nova resolució s’ha pres davant de la situació d’alt risc d’incendi forestal produïda per la sequera i les altes temperatures, així com per les característiques pròpies del municipi, que confronta amb l’espai d’interès natural del Parc de la Serralada Litoral.

El nou ban regeix des d’avui mateix i serà vigent fins al 30 de juny, de manera que condicionarà la celebració de les revetlles de Sant Joan i Sant Pere.

En concret, el ban referma la prohibició de fer cap foguera privada, i únicament autoritza l’encesa del foc de Vallbellida amb la flama procedent del Canigó.

Limitació de petards

El ban prohibeix expressament el llançament de voladors, coets, fonts i bateries de categoria F3 a cap indret del terme municipal, inclosos els domicilis particulars.

Els únics petards autoritzats seran els de categoria F1 (bombetes, bengales de pal, sortidors, voladors…) i F2 (rodes, traques, bengales, carcasses, tubs xiuladors…) als majors de 12 i 16 anys, respectivament.

Seny i bones pràctiques

La resolució de l’Alcaldia recorda que no està permès llençar petards contra el mobiliari urbà (papereres, bancs, contenidors…), que no s’han de subjectar els petards amb les mans ni llançar-los contra ningú, que no s’ha de portar material pirotècnic a les butxaques ni manipular petards des de balconades ni finestres, i que cal utilitzar mitjans segurs d’encesa com metxes i similars, sense flama.

Per últim, l'Ajuntament demana responsabilitat i que se segueixin en tot moment els consells de seguretat promoguts per la Generalitat de Catalunya, així com les indicacions de la Policia Local.