Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Ajuntament de Teià

Informació Institucional
Representants polítics, retribucions, normativa, empleats públics, etc
Gestió econòmica municipal
Pressupostos, Subvencions, contractacions, períodes de pagament, contractes ...
Participació ciutadana
Espais i mecanismes de participació ciutadana, tràmits i processos participatius

Passat, present i futur

Hannibal Smith, personatge de la mítica sèrie “El equipo A”, deia: “Me encanta que los planes salgan bien”.

A Teià no ho podem dir, sobre el Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) impulsat pels governs municipals d’ERC i CiU, ja que ha estat anul·lat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El POUM és l’instrument que legalment ens havia de permetre, en els 20 anys següents: construir habitatges assequibles, nous espais lliures, equipaments públics, millorar el transport... Però s’ha anat en orris.

La causa fonamental de l’anul·lació és que el POUM situava el 73% del nou habitatge de protecció pública en un sol sector, anomenat “Portal Urbà” (des de les cases del Passeig del Castanyer, fins al Club de Tennis i el Mercadona); mentre altres sectors més cèntrics construirien poc o cap habitatge públic.

Però la llei exigeix que l’habitatge públic sigui distribuït uniformement entre tots els sectors, per afavorir la cohesió social i evitar la segregació territorial dels ciutadans segons llur nivell de renda (ghettos). També s’evita que l’empresa promotora del “Portal Urbà” hagi de buscar el benefici elevant exponencialment el preu dels pocs habitatges de mercat lliure permesos allà.

L’Ajuntament ha recorregut la sentència, bàsicament per guanyar temps, mentre la Generalitat treballa en un pegat per intentar trampejar fins la futura elaboració d’un POUM nou.

ERC, JUNTS i GdT han expressat llur intenció que el nou POUM sigui un mer “clon” del que acaba de ser anul·lat, retocant només allò denunciat pel TSJC.

Però fer només això seria ignorar que el POUM anul·lat presenta altres desajustos importants, actualment (recordem que es començà a elaborar el 2006): per exemple, parteix de la construcció d’una variant de la carretera N-II en paral·lel a l’autopista, cosa que la Generalitat ha descartat.

Des del “PSC-Candidatura de Progrés” pensem que de les cendres convé saber fer-ne una oportunitat, alliberant al poble d’inèrcies ja esgotades, i afrontar el futur amb tothom qui tingui la il·lusió i ganes de fer avençar Teià.


Més en aquesta categoria: « Al fons, a la dreta Un objectiu pendent »
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat